Dance Styles

SALSA

Salsamuziek is afkomstig uit Cuba. Na de revolutie van Fidel Castro zijn er mensen geëmigreerd naar delen van Zuid-Amerika en hebben de muziek meegenomen. Zo is op de muziek een eigen dans ontstaan. Een beetje van de Rock ’n Roll, Tap dance, the Hustle; een sausje in het spaans: SALSA. Wereldwijd zijn er 4 stijlen die leading zijn:
LA-Salsa Style
NY Salsa/Mambo on2
Cuban Style
Puertorican Style
Bij Salsaspirit doceren wij zowel de La Style als de NY Mambo on2

BACHATA

Bachata is afkomstig uit de Dominicaanse Republiek. Het is een zwoele dans met een heerlijk vleugje romantiek op de klanken van melancholische volksmuziek uit Santo Domingo. Deze dans zal jou doen smelten op o.a muziek van Juan Luis Guerra. Viva la Bachata!

LADYSTYLING

Bij ladystyling werk je aan je vrouwelijke bewegingen om nog meer te shinen op de dansvloer. In de ladystyling-lessen leer je sexy te zijn op het opzwepende ritme van de salsa. Naast het oefenen van mooie bewegingen met de armen, benen, heupen en schouders wordt ook veel aandacht besteed aan technieken voor salsadanseressen. Danstechnieken als spinning, bodyrolls en isolation vormen een fundering voor de complete danseres. Tania is bekend om haar ladystyling , na jaren danservaring in flamenco heeft ze een manier gevonden om salsa met flamenco te combineren , dit maakt haar styling uniek.

Deze cursus is bedoeld voor vrouwen die minimaal 1 cursus salsa hebben gevolgd en die graag meer willen leren over de vrouwelijke invulling van bewegingen tijden het dansen.

Tijdens deze cursus wordt individueel gedanst. In korte choreografieën komen houdingen, armbewegingen, draaitechnieken en voetenwerk aan de orde. De cursus is ervoor bedoeld meer controle te krijgen over je bewegingen en om een aantal variaties te leren die je kan toepassen op de dansvloer. Ook word er gebruik gemaakt van mannen tijdens de lessen (minimaal 2 lessen), omdat veel dames niet weten hoe ze hun ladystyling moeten toepassen in het samen dansen. Bij deze lessen word er extra aandacht gegeven aan deze specifieke styling denk hierbij aan styling in je crossbodyleads , crossbody inside turns,copa,rechter en linkerdraai in partnerwork.

BURLESQUE

Burlesque is een dansstijl die vooral veel invloed heeft gehad in de jaren 50. Het is een theatrale dans, waarbij sensualiteit met een knipoog wordt gebracht. Burlesque is niet alleen een mooie show om naar te kijken, maar heeft vooral een hoog entertainment gehalte. Burlesque is namelijk van origine een ondeugende comedy act vol verassende elementen. Bij deze smaakvolle striptease verschijnt de burlesque danseres aan het einde van de show in haar prachtige lingerie en pasties. In een revue of variété show is burlesque een zeer gewaardeerde vorm van entertainment. Een nieuwe burlesque generatie is opgestaan dankzij de invloed van burlesque icons als Dita Von Teese, maar burlesque heeft haar populariteit ook te danken aan de film burlesque met Christina Aguilera en Cher.