Over: Tania Martinez

Tania Martinez is een danseres en choreograaf, gespecialiseerd in Salsa en Flamenco.
Tania werd geboren op 17 oktober 1987 in Eindhoven, Nederland. Opgevoed door haar Chileense vader en haar Spaanse moeder hebben dans en muziek altijd belangrijke aspecten in haar leven gehad ..

Ze is een ervaren danseres en haar passie voor dans is wat haar motiveert.
Tania wordt erkend door haar unieke stijl . Ze gebruikt een combinatie van salsa en flamenco en is een zeer sensuele en expressieve danseres.


Tania begon met dansen op de leeftijd van vijf, waar ze een passie voor Flamenco vond, ze excelleerde in flamenco en trad lang op, en creƫerde onderweg een naam voor zichzelf.
Rond de leeftijd van vijftien, introduceerde de oom van Tania hier voor de eerste keer Salsa. Gemagnetiseerd door de uitdaging en passie van een nieuwe dans, voelde Tania zich aangetrokken tot Salsa.

Al na twee maanden werd Tania gevraagd om te helpen assisteren bij Palacio de la Rosa en na nog eens zes maanden gaf Tania al  les aan verschillende dansscholen. 
Tania geeft nu al 15 jaar les.

Op 16-jarige leeftijd deed Tania auditie en werd aangenomen voor Salsy Fusion van Eric Lalta (Dance Squad)
Ze trainde ook met Rinus Cannegieter (Salsa Rica)  en gaf les op de dansacademie met Raul Kambell en Shelina Donkers.

Na een tijdje met showteams gedanst te hebben, heeft Tania ook al een aantal koppel show gedanst. Onderandere met Nelson Martinez van (Aguardiente D.C), Ariel Johnston & Geovanni Rangel

Na een tijdje begon ze hier een dansschool in Hartje Eindhoven met de naam Salsa Spirit Dance Academy.
Behalve Dansen organiseerde Tania ook feesten onder de naam Salsa Spirit Latin party Salsa Spirit feesten waren altijd een groot succes.Op dit moment heeft Tania haar naam veranderd naar Spirit Dance Academy Entertainment. Dit betekend dat Tania allround gaat. 
Tania geeft ook shows in Burlesque/Flamenco en heeft haar eigen Agancy Entertainment voor Gogo dansers.

Tania word ook vaak gevraagd om te jureren in de NK SALSA WEDSTRIJDEN en heeft sinds kort een nieuwe Danspartner. (Melvin de Laat)

Maar de belangrijkste reden voor haar vermogen om zo goed te kunnen dansen en 
naast haar capaciteiten, is het feit dat dansen en performen voor haar, haar drijvende kracht, en haar roeping is, maar bovenal is het haar passie !!

Dancing with your feet is one thing,dancing with your hart is another.